James Outram Fraser

Lessen » Bovenbouw » Zending » James Outram Fraser

James Outram Fraser

De Lisu leven voornamelijk in de provincie Yunnan en in delen van de provincie Sichuan. Vermoedelijk komt het volk oorspronkelijk uit Tibet en heeft het zich later meer naar het oosten toe gevestigd. Behalve in China wonen de Lisu ook in Thailand, Myanmar en in de Indiase staat Arunachal Pradesh. Kenmerken van de Lisu zijn dat ze traditionele, kleurrijke kleding aanhebben. Aan hun mooie kleding zijn ze snel te herkennen. Ook zijn de blauwe, eenvoudige petjes onmisbaar op de foto’s van de Lisu. Al met al zijn het 1,2 miljoen mensen die ‘Lisu’ genaamd worden.

Fraser trok in 1910 naar de Yunnan provincie in China. En daar ontdekte hij in 1911 driehonderd kleine dorpen met meer dan tienduizend Lisu. Het waren mensen die nog nooit van het Evangelie gehoord hadden! James Fraser heeft veel gepreekt en verteld over God en Zijn Woord. En dat is niet vruchteloos gebleven! Naar schatting wonen er vandaag de dag 300.000 Lisu-christenen in China, terwijl in Thailand en Myanmar nog meer Lisu- christenen wonen. De Lisu zijn een gepassioneerde, evangelische groep mensen, die in hun eigen cultuur de boodschap van Gods genade delen met andere mensen.

Dat de Lisu-bevolking door Gods voorzienigheid is geraakt is een wonder te noemen. Deze mensen in de bergen heeft Fraser door zijn aanhoudend gebed tot God kunnen brengen. Deze eenvoudige christenen hebben al een lange geschiedenis achter zich, waar we God alleen alle dank voor kunnen brengen dat er al zoveel duizenden mensen zijn bekeerd in deze verre streek.

– Jeugd en beginjaren in China
– Tegenstand en duisternis
– Het geebed als een krachtig middel
– Vrucht op de prediking en het sterven van James
– Lisu bevolking waar james Fraser het Evangelie bracht
– Het Fraser alfabet